A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

CERT-RO a demarat proiectul eCSI, ”Enhanced National Cyber Security Services and Capabilities for Interoperability – eCSI”

2018/01/18
Popularitate 1072

Foto: eCSI

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a demarat proiectul “Enhanced National Cyber Security Services and Capabilities for Interoperability – eCSI” în urma acordării unui grant de către Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (INEA) în valoare de aproximativ 869.000 euro, 75% din totalul costurilor eligibile.

Scopul acțiunii este de a crea, menține și extinde capabilitățile de securitate cibernetică ale Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO, precum și serviciile de securitate cibernetică pe care le oferă la nivel național. Acțiunea va permite CERT-RO să atingă o stare de pregătire care să faciliteze participarea pe picior de egalitate în Mecanismele de cooperare ale Uniunii Europene (UE) și în platforma de servicii de bază pentru securitatea informatică stabilită prin Programul de lucru privind telecomunicațiile din cadrul Facilității pentru interconectarea Europei (CEF) 2015 (C (2015) 7381).

Astfel, în cadrul proiectului, CERT-RO va lansa servicii operaționale sustenabile în timp și va permite noi utilizări și capabilități ale serviciilor, proceselor și uneltelor de securitate cibernetică. Principale servicii dezvoltate în cadrul CERT-RO sunt:

  • Platforma Națională de Servicii de Securitate Cibernetică (NCSP),
  • Call-Center de Securitate Cibernetică disponibil 24/7,
  • Dotarea unui Laborator de Analiză și Investigație Malware,
  • Organizarea de training-uri în domeniul securității cibernetice pentru manageri și specialiști IT din instituții publice,
  • Acțiuni de promovare.

Măsurile vor asigura conformitatea CERT-RO la cerințele stipulate în Directiva UE 2016/1148 (Directiva NIS) și va ajuta la creșterea gradului de conștientizare la nivel național privind cerințele tehnice și organizaționale pentru a atinge un grad ridicat de securitate cibernetică.

Proiectul are o durată de implementare de 2 ani și va fi finalizat în luna august 2019.

 

Connecting Europe Facility – Programul Telecom este un instrument cheie al Uniunii Europene pentru facilitarea interacțiunilor transfrontaliere dintre administrația publică, afaceri și cetățeni, prin introducerea serviciilor de infrastructură digitală și rețele broadband. Bugetul programului este de 1.04 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020.

 

 


Vizualizat de 2347 ori