A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) va fi partener al primei ediții spin-off a DefCamp, organizată în Cluj-Napoca, între 16 și 17 mai 2024

2024/04/30
Popularitate 2064

Din 2011 până în prezent, DefCamp a reușit să atragă la București peste 12.000 de participanți din peste 60 de ţări şi 150 de oraşe, specialiști în securitate cibernetică, pasionați de ethical hacking, vulnerabilități cibernetice și interesați să-și dezvolte abilitățile tehnice.

În acest an, DefCamp se extinde în premieră, în perioada 16-17 mai 2024, cu o ediție spin-off la Cluj-Napoca, unul dintre cele mai puternice hub-uri de tehnologie din România. DefCamp Cluj-Napoca vine să sprijine colaborarea în industria de securitate cibernetică astfel încât specialiștii să ofere cele mai bune soluții, în contextul în care numărul atacurilor cibernetice a crescut semnificativ în ultimii ani, iar estimările pentru 2024 indică o continuare a acestei tendințe.

Directoratul va participa cu o echipă numeroasă de specialiști la prima ediție spin-off a DefCamp, care promite un mediu propice pentru networking și schimbul de know-how. În același timp, DNSC este și community partner al acestui eveniment. DefCamp Cluj-Napoca va reuni câteva sute de experți și profesioniști în securitate cibernetică din întreaga lume, care vor aduce noi perspective și soluții inovatoare pentru a răspunde cât mai bine tuturor provocărilor din domeniul infosec.

Tehnologiile bazate pe inteligența artificială și automatizare vor continua, și anul acesta, să aibă un impact ridicat în evoluția amenințărilor cibernetice, dar mai ales în modul în care companiile  vor alege să gestioneze riscurile. O altă provocare este adusă și de noutățile legislative, precum Directiva NIS 2 și DORA, care vor avea un impact semnificativ pentru organizațiile din anumite sectoare esențiale de activitate, prin includerea unor noi cerințe de securitate și raportare. Acestea sunt doar unele din subiectele care vor fi abordate în cadrul DefCamp Cluj-Napoca.

Manipularea prin deepfakes, dezinformare, scheme de inginerie socială și phishing, precum și soluții inovatoare pentru gestionarea riscurilor într-o lume dominată de tehnologie, vor fi dezbătute de experți din domeniu, care vor împărtăși totodată și cele mai bune practici în această industrie.

Pe lângă discuțiile despre trendurile din industrie, participanții vor avea oportunitatea de a lua parte la o serie de activități și competiții de ethical hacking și securitate cibernetică, organizate în cadrul Hacking Village. Astfel, pasionații de hacking vor avea la dispoziție un cadru relaxat și informal care le va permite să-și testeze cunoștințele și să dobândească unele noi, alături de persoane cu interese similare.

Mai multe detalii despre DefCamp Cluj-Napoca, temele care vor fi abordate, competiții și înscrieri sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului.

 

 


Vizualizat de 300 ori