Conferința anuală internațională „Noile provocări globale de securitate cibernetică” București, 3-4 octombrie 2016

2016/09/30
Popularitate 1128

Foto: CERT-RO

În perioada 3-4 octombrie 2016, va avea loc cea de-a şasea ediţie a conferinţei anuale internaţionale „Noile provocări globale de securitate cibernetică”, organizată de CERT-RO alături de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București. Evenimentul la care sunt aşteptaţi aproximativ 200 de invitați din ţară şi din străinătate va fi găzduit de JW Marriott Bucharest Grand Hotel, începând cu ora 09.00.

Conferința CERT-RO va reuni experţi de securitate cibernetică interni și internaționali, reprezentanţi din mediul privat, asociativ și academic, precum şi persoane cu rol decizional din instituțiile publice naționale și internaționale cu atribuții în gestionarea incidentelor de securitate cibernetică, precum: MApN, SRI, STS, IGPR, Administrația Prezidențială, Guvernul României, CERT-EU, ENISA, FBI și instituții de tip CERT din Coreea de Sud, Ucraina, Estonia, Moldova, Serbia și Muntenegru.

În cadrul conferinţei vor fi prezentate diferite subiecte de importanță deosebită din domeniul securității cibernetice, precum: monitorizarea rețelelor de tip botnet, strategii inteligente de securitate cibernetică, modalități de securizare a sistemelor de operare și evoluția de la strategii de securitate la strategii de securitate cibernetică.

Evenimentul își propune să ofere un cadru de cooperare pentru promovarea celor mai bune metode de implementare a politicilor, împărtăşirea exemplelor de bune practici și descoperirea noilor metode de cercetare-inovare din domeniul securității cibernetice. Totodată, conferința face parte din calendarul oficial al European Cyber Security Month (ECSM) 2016, campanie de conștientizare la nivel european ce are ca temă securitatea cibernetică. 


Vizualizat de 3647 ori