CERT-RO recomandă competiția de criptografie „Crypt a Bite”, dedicată elevilor și studenților

2016/09/05
Popularitate 1019

Foto:

Concursul, care va avea loc pe 17 septembrie, este o oportunitate excelentă pentru elevi de a aplica lucrurile învățate în sala de curs, precum și cunoștințele extra-curriculare. Totodată, tinerii au șansa de a concura cu elevi din întreaga Europă într-una dintre cele mai atractive competiții de criptografie dedicată elevilor din anii terminali și studenților din primul an de studiu.

ENISA implementează acest concurs cu sprijinul certSIGN, compania românească care s-a ocupat de întreaga dezvoltare a platformei, precum și a structurii concursului. De formularea întrebărilor și realizarea metodologiei de evaluare s-au ocupat profesori universitari români, de la universități de prestigiu din țară.

Această competiție este inițiată de ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), organismul UE care se ocupă de politicile de Securitate privind informația și siguranța rețelelor.

ENISA urmărește să promoveze excelența academică și competența printr-o competiție constructivă, în același timp punând la dispoziție o platformă de interacțiune atât pentru elevi, cât și pentru profesori. 

Site-ul oficial al concursului, www.cryptabite.eu, include descrierea completă a competiției, precum și o zonă interactivă de exersare a abilităților pentru pregătirea concursului în sine.

Pentru alte informații, vă rugăm să vă adresați persoanei de contact din partea certSIGN - Dragoș Dimancea, Manager Marketing, telefon: 0725.351.725, email: dragos.dimancea@certsign.ro


Vizualizat de 1168 ori